Platforma EMIM ofera posibilitatea de a crea, modifica si finaliza articole medicale pe anumite teme de actualitate.
Lucrul asupra unui articol medical poate fi o operatiune care se desfasoara pe o perioada de mai multe zile, si acest lucru este suportat prin mentinerea informatiilor din articol in stare intermediara. Autorul articolului poate lucra si previzualiza articolul inainte de a-l publica catre ceilalti utilizatori.
In afara de continutul articolului, autorul poate preciza specialitatea medicala sub care informatiile prezentate se incadreaza. De asemenea, poate desemna o serie de cuvinte cheie prin care acest document poate fi gasit, personaliza imaginea reprezentativa a articolului si evident titlul articolului.
Orice utilizator poate accessa articolele medicale finalizate existente pe platforma fie prin selectia unei specialitati medicale si/sau prin cuvinte cheie. Rezultatul cautarii va produce o lista de articole medicale, fiecare articol avand asociat o imagine reprezentativa, titlul articolului si inceputul articolului fiind urmat de un link catre accessarea intregului articol medical.
Toate articolele medicale vor avea automat definit, data publicarii articolului, numele autorului si un link catre profilul acestuia. Pagina de profil a medicului afiseaza cateva date publice despre acel medic, precum si lista de articole scrise de medicul respectiv.
Pagina de Articole include un numar mare de texte, de aceea contine doua campuri dupa care se poate face filtrarea:
- Cuvinte cheie: este un camp de tip text unde utilizatorul introduce text liber si apoi activeaza butonul "Cauta".
Aplicatia va cauta si afisa toate articolele care contin acest text in sectiunea de cuvinte cheie sau in titlu.
- Specialitatea medicala: se selecteaza o anumita specialitate si automat aplicatia va afisa doar articolele care au fost atasate la acea specialitate.
Un articol include urmatoarele sectiuni obligatorii:
Se actioneaza butonul "Creare" si se intra in pagina de editare a articolului.
Se completeaza Titlul articolului, cuvintele cheie ce descriu acest articol, specialitatea de care apartine, precum si imaginea de Logo pentru articol.
Pentru imaginea de Logo se actioneaza butonul "Selecteaza imagine articol" care deschide un selector de fisiere de pe calculatorul local. User-ul selecteaza un fisier care va fi automat redimensionat la valori standard si afisat in sectiunea "Vizualizare imagine articol".
Daca nu se incarca niciun Logo, automat se va afisa un Logo implicit.
Se poate sterge oricand imaginea curenta si atasa una noua pentru sectiunea de Logo a articolului.
Imaginea de Logo se va afisa automat in lista de articole si trebuie sa fie reprezentativa pentru continutul acelui articol.
In sectiunea "Continut Articol" se va edita textul impreuna cu imaginile aferente care vor intregi continutul acelui articol.
Butonul "Modifica" afiseaza toate articolele scrise da catre user-ul curent logat, pentru fiecare articol fiind acesibila una din urmatoarele optiuni:
- Continua lucrul la articol: articolul a fost inceput intr-o sesiune anterioara, dar nu a fost finalizat (s-a salvat cu butonul "Salveaza temporar acest articol"). Articolul respectiv nu este vizibil publicului larg, ci numai autorului sau.
Se continua editarea articolului pana se ajunge la forma finala, dupa care se salveaza in baza de date cu butonul "Finalizeaza acest articol". In acest moment articolul devine public.
- Modifica articol: articolul a fost finalizat in trecut, este vizibil publicului, dar acum se doreste editarea cu noi elemente de actualitate.
Sectiunea "Continut articol" contine un editor HTML de texte care emuleaza aproximativ editorul Word cu care utilizatorii sunt obisnuiti sa editeze fisierele pe calculatoarele locale.
Editorul include butoane pentru urmatoarele comenzi de formatare:
- Marime text: se poate alege text de marime normala sau marime superioara de tip Heading 5, 4, ... 1.
- Grosime: textul poate fi de tip Bold sau nu.
- Inclinare: se selecteaza textul ce se doreste a fi afisat inclinat si se apasa buton "Italic" (I).
- Aliniere: se aliniaza la stanga, centru, dreapta, sau toata linia.
- Text de tip link: este butonul cu doua verigi inlantuite, permite introducerea unui text care se va afisa sub forma de buton de tip Link. In casuta de editare a acestui link se introduce adresa html (pagina web) catre care va fi directionat utilizatorul atunci cand face click pe acel text de tip link.
In principiu, se deschide pagina web destinatie, se copiaza din browser adresa acelei pagini si se face Paste (CTRL+V) in campul URL din casuta de editare a link-ului.
- Culoare text si background: sunt doua butoane in dreapta meniului prin care se schimba culoarea textului, precum si culoarea de fundal pe care apare textul. Culoarea se alege din casuta cu ajutorul mouse-ului sau se editeaza manual prin setarea celor trei culori RGB care formeaza amestecul.
In caz ca s-a setat o culoare si apoi se doreste a reveni pe alb, atunci se editeza culoarea alba prin valorile 255 pentru toate cele trei culori. Daca se introduce zero pentru fiecare casuta RGB, atunci rezultatul va fi de culoare neagra.
In afara imaginii de Logo care se selecteaza prin butonul din topul paginii, utilizatorul poate introduce imagini in cadrul textului din continutul articolului.
Deoarece editorul de continut este de tip web, este mai greu sa se faca Copy/Paste de imagini de pe computerul local in cadrul editorului.
In acest context, sunt implementate doua metode prin care se pot introduce imagini in continutul articolului:
- Butonul "Selecteaza imagine articol": aceasta metoda incarca mai intai fisierul imagine pe server, ca apoi adresa acestui fisier sa fie inclusa in text.
Se pot pune mai multe imagini in aceeasi linie, dar nu este posibil ca se introduca si text pe aceeasi linie. Orice comanda de tip "Return" (next line) din text va muta cursorul pe linia de dupa imagini.